Maistas daro didelį poveikį žmogaus savijautai, nuotaikai, o ilguoju laikotarpiu ir visam gyvenimui. Nuo seno grūdai buvo labai vertinamas ir gerbiamas maistas. Šiandien ieškosime atsakymo, kokia yra grūdinio maisto svarba ir poveikis žmogaus kūnui ir psichikai?
Labai svarbu žinoti, kas tai yra grūdai. Grūdinis maistas – tai maistas, kuris suteikia žmogui psichinę jėgą, gyvenimo aktyvumą, sugebėjimą įveikti sunkumus, kovoti už savo gyvenimą. Todėl žmogui labai svarbu valgyti grūdus.
Grūdinis maistas – tai maistas, kuris suteikia žmogui psichinę jėgą, gyvenimo aktyvumą, sugebėjimą įveikti sunkumus, kovoti už savo gyvenimą.
Grūdinis maistas suteikia energijos žmogaus intelektui, mąstymui, tačiau šis maistas turi vieną unikalią savybę.
Kodėl grūdai turi tiek jėgos?
Grūdai sunoksta veikiami labai stiprių Saulės spindulių. Jie negali sunokti kai neužtenka Saulės. Ir jie sunoksta tada, kai saulė šviečia labai stipriai. Kaip grūdai sunoksta? Jie sunoksta ir visa varpa išdžiūsta. Kai ji išdžiūsta – augalas tuo metu žūsta.
Grūdo virškinimas žmogaus organizme reikalauja labai daug energijos, todėl jie geriausiai virškinami esant stipriam Saulės poveikiui, kai Saulė yra aukštai.
Maisto virškinimas ir grūdai
Reiktų žinoti, kad egzistuoja trys maisto virškinimo tipai. Vienas iš jų – dorybingas maisto virškinimas – yra toks virškinimas, kai maistas virškinasi savaime, naudodamas energiją iš žmogų supančio pasaulio, o ne iš žmogaus gyvybinės energijos. Saulė, tai yra energija, kuri suteikia virškinimo jėgą žmogui. Jeigu žmogus gerbia Saulę, valgo laiku, Ji suteikia virškinimo jėgą, o žmogaus gyvybinė jėga lieka jo gyvenimui.
Kada kyla Saulė, tuo metu virškinimas yra silpnas, todėl reikia valgyti lengvą maistą. Lengvas maistas tai – rauginto pieno produktai, varškė, sūris, taip pat vaisiai, džiovinti vaisiai, riešutai, medus. Visa tai yra lengvas maistas.
Grūdinis ir ankštinis maistas yra sunkus maistas. Jis reikalauja labai daug Saulės energijos virškinimui. Todėl žmogus grūdinį maistą turi valgyti dieną. Tam, kad gauti intelekto jėgą, sugebėjimus įveikti gyvenimo sunkumus žmogus turi valgyti grūdus ir tai daryti dieną.
Grūdų kiekis pagal žmogaus aktyvumą
Kuo mažiau jis aktyviai gyvena šiame pasaulyje, tuo mažiau jam reikia grūdų. Pavyzdžiui vienuoliams grudų reikia labai mažai, arba visai nereikia. Jie gyvena ramiai, todėl jiems labiau reikalingi pieno produktai, daržovės, ir kitoks dorybingas maistas.
Grūdai – tai maistas, kuriame yra dorybės ir aistros energija. Todėl jie suteikia žmogui jėgą įveikti sunkumus.
Grūdai – tai maistas, kuriame yra dorybės ir aistros energija. Todėl jie suteikia žmogui jėgą įveikti sunkumus.
Todėl nuo seno įvairiose kultūrose duona, kaip viena iš grūdinio maisto rūšių, buvo ypatingai gerbiamas maistas. Duona – tai reiškia – sugebėjimas įveikti, sugebėjimas harmoningai gyventi. Ji suteikia imunitetą, apsaugines organizmo jėgas, aštrų mąstymą, ištvermę, charakterio stiprybę.
Kada valgyti grūdus?
Tačiau, kad teisingai panaudoti visą grūdinio maisto jėgą, jį valgyti reikia dieną.
Jeigu žmogus ryte valgo grūdinį maistą, jam gali būti sunku psichologiškai, sunku dirbti protinį darbą, nes visa jėga panaudojama grūdų virškinimui. Silpsta mąstymas.
Jeigu žmogus valgo grūdinį maistą vakare, jis negali ramiai užmigti, organizmas per daug įsiaudrina nuo tokio maisto ir dėl to sunku miegoti ramiai.
Todėl geriausia duoną, košes ir kitą grūdinį maistą valgyti tik per pietus, kai Saulė yra aukščiausiame taške, tuomet žmogus apdovanojamas gražiomis savybėmis.
Parengta pagal Dr. O.G.Torsunovo paskaitą
Pasidalinkite su kitais!