Špinatų troškinys (Palak paneer)

0
18

Vienas iš skaniausių troškinių mūsų šeimai yra Špinatų troškinys Palak paneer, kurio receptu čia ir pasidalinsime, jį gaminame beveik kiekvieną savaitę.

Špinatai labai sveikas ir maistingas augalas turintis įvairiausių medžiagų naudingų mūsų kūnui.

Visi lapai – yra pirmi maisto grandinėje – t.y. jie pirmi gauna saulės energiją (visos energijos šaltinį). Todėl lapai yra mažiausiai apdoroti ir yra labai sveikas, lengvas ir efektyvus valgis, tik svarbu juos mokėti skaniai paruošti.

Palak paneer špinatų troškinys yra tobulas vegetariškas patiekalas, nuo kurio galima tiesiog apsilaižyti.

Gaminsime maždaug 4 asmenų šeimai.

Taigi pradėkime, ko mums reikės:

  • Špinatai – 200g.
  • Panyro sūris (saldaus pieno sūris) – 150g.
  • Lydytas sviestas GHI – 3 šaukštai
  • Grietinė – 3 šaukštai
  • Prieskoniai: imbieras, kalendra, kuminas, gram masala, ciberžolė, saldžioji paprika – visų po vieną šaukštelį, išskyrus ciberžolė pusė šaukštelio. Imbieras geriausia smulkiai tarkuotas žalias, bet gali būti ir džiovintas.

Špinatų troškinio gaminimo eiga

Jei špinatai Jūsų (kas yra geriausia) galima tiesiog nuplauti. Jei iš parduotuvės – špinatus perrenkame ir sudedame į puodą, pamerkiame į šaltą vandenį ir mirkome, kad išsiplautų chemija. Galima įdėti šiek tiek sodos.

Saldaus pieno sūrį panyrą supjaustome plokščiais kubeliais ir apkepiname keptuvėje ant aliejaus kol apskrus. Kepant užbarstome šiek tiek druskos.

Po sūrio kepimo, jei gaminsite toje pačioje keptuvėje, ją būtinai išplaukite su vandeniu, kad nebūtų degėsių, ir iššluostykite popieriniu rankšluosčiu.

Ant keptuvės (arba puode) išlydome sviestą GHI. Sudedame prieskonius. Šiek tiek pašildome maišydami 1 min. Neperkaitiname.

Tada sudedame šlapius špinatus.

Idėdame druskos (nepilnas arbatinis šaukštelis).

Maišome su priekoniais ir troškiname kol sukris. Špinatų troškinį troškiname kelias minutes kad liktu šviesiai žalia spalva. Turėtų gautis maždaug taip:

Tada dedame grietinę ir išmaišome. Dedame apkeptą panyro sūrį. Jei mėgstate daugiau padažo, kuris šiuo atveju yra tikrai skanus, įpilkite šiek tiek vandens.

Dar patroškiname kelias minutes. Špinatų troškinys jau pradeda įgauti savo gardų vaizdą ir gaminimas baigtas!

Šį vegetarišką patiekalą patiekti su ryžiais ir salotomis ar daržovėmis pagal skonį. Ir nepersivalgyti 🙂 Skanaus!

Pasidalinkite su kitais!

DALINTIS

Parašykite komentarą

Please enter your comment!
Please enter your name here