Silkė pataluose, tai patiekalas, kuris labiausiai asocijuojasi su lietuvių ir taip pat, manau, rusų šventiniu stalu, o ypač kai ateina Kūčios, Kalėdos… visi įpratę gaminti įvairiausias silkes, žuvis, o jeigu viso to nevalgai, tai ir nebėra ką pasirinkti. Taigi, šiandien Jums siūlome išbandyti kažką naujo. Skonis tikrai geras 🙂 O šiaip tai vegetariška „silkė pataluose”, manau, pralenkia visas silkes, tiek skoniu, tiek išvaizda.
Konkrečiai nurodyti produktų kiekį labai sudėtinga, nes viskas priklauso nuo Jūsų pasirinkto indo, kuriame ir gaminsite ši patiekalą. Labiausiai tinka forma nuimamais kraštais. Tada atrodo kaip tortas 🙂
„Silkei pataluose” pasigaminti Jums reikės:
Virtų burokėlių
Virtų morkų
Virtų bulvių
Jūros dumblių lapų „nori”
Majonezo
Druskos
„Silkės” gaminimo eiga:
Majonezą galite naudoti ir pirktinį vegetarišką, arba pasigaminti patys. Kaip pasigaminti majonezą galite rasti čia.
Bulves morkas ir burokėlius sutarkuokite stambia tarka į atskirus indus. O dumblių lapus supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Taip jie geriau išmirksta ir patogiau pjaustant paruoštą patiekalą.
Dabar galime gaminti „silkę”. Paimkite formą, išklokite sluoksnį bulvių, (tik pasilikite dar antram sluoksniui, nes skaniausia 2-3 sluoksniai), bulves pabarstykite druska ir viršų ištepkite majonezu. Tada dėkite nedideliais gabalėliais supjaustytus jūros dumblių lapus, juos ištepkite majonezu. Dabar dėkite sluoksnį morkų, vėl druskos ir majonezo, burokėlių sluoksnis druska ir majonezas. Ir vėl kartokite sluoksnius nuo bulvių, viršutinis turėtų būti burokėliai ir majonezas.
Taip sluoksniuoti galite tiek, kiek Jums leidžia Jūsų pasirinkta forma.
Paruoštą „silkę pataluose” įdėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek atšaltų ir papuoškite žalumynais.
Skanaus!
Pasidalinkite su kitais!