Turbūt nėra nei vieno lietuvio, kuris nežinotų baltos mišrainės. Tai vienas populiariausių lietuvių švenčių valgių. Siūlome jums išbandyti naują, vegetarišką baltos mišrainės variantą, kuris galbūt taps jūsų mėgstamiausiu. Mūsų šeimai ir svečiams visada labai patinka.
Vegetariškai baltai mišrainei pasigaminti reikės:
- Bulvių 4vnt.
- Morkų 2 vnt.
- Marinuotų agurkų
- Koncervuotų žirnelių
- Medžiotojų sūrio
- Žalumynų, krapų, petražolių, poro
- Vegetariško majonezo
- Druskos, juodųjų pipirų
Vegetariškos baltos mišrainės gaminimo eiga:
Bulves ir morkas nuplauname ir išverdame kartu su lupenomis. Geriausia išsivirti šiek tiek anksčiau, kad spėtų atvėsti.
Kol bulvės ir morkos vėsta susipjaustome agurkus, jeigu agurkai dideli tai reikės apie 3-4 vnt., jei mažesni – 6-7 vnt. Taip pat susipjaustome kubeliais medžiotojų sūrį, reikia maždaug vieno pakelio ~ 250 gr. aš visada naudoju „Žemaitijos pieno” medžiotojų sūrį jis labiausiai tinka ir neištyžta.
Sudedame žirnelius, jų reikės kiek mažiau nei vieno stiklainio arba pagal skonį. Aš juos laaabai mėgstu, tai visada dedu šiek tiek daugiau.
Liko supjaustyti žalumynus, negailėkite krapų ir petražolių aš sunaudoju maždaug po vieną ryšulėlį. Supjaustome porą pagal skonį, jeigu nemėgstate, galite ir nedėti.
Atvėsusias bulves ir morkas nulupame ir taip pat supjaustome kubeliais, viską pagardiname vegetarišku majonezu, druska ir pipirais.
Vegetariška balta mišrainė jau pagaminta, liko pasikviesti svečių arba visą savo šeimą ir gardžiai suvalgyti.
Skanaus!
Jeigu patiko, pasidalink su draugais!
Pasidalinkite su kitais!