Jums reikės:
- Mung pupuolių arba mirkytų žirnių
- 2 – 3 bulvių
- 1 morkos
- nedidelio gabalėlio imbiero
- žalumynų
- druskos
- pipirų
- kario
- kitų mėgstamų prieskonių
Puodą pripilti vandens. Aš naudoju 4 litrų puodą, tai vandens įpilu maždaug 3 litrus ir įdedu maždaug 2-3 dideles saujas mung pupuolių. Mung pupuolės labai panašios į paprastus žirnius, tik jos žymiai greičiau išverda ir aš jų nemirkau papildomai. Taigi, įdėjus pupuoles arba išmirkytus žirnius, užkaičiu puodą. Ir kol vanduo užvirs susipjaustau bulves ir morkas ir taip pat sudedu į puodą. Imbierą smulkiai supjaustau ir kartu su prieskoniais trumpai pakepinu keptuvėje su šaukšteliu ghee, tuomet supilu į puodą. Ir viską verdu kol pupuolės suminkštėja. Išjungiu viryklę, šiek tiek palaikau puodą uždengtą, apie 10 minučių ir sudedu smulkiai supjaustytus žalumynus, tai gali būti petražolės, kalendra ar svogūnų laiškai.
Skanaus!
Pasidalinkite su kitais!