Bengališkas troškinys yra indiškas patiekalas – vienas iš skaniausių troškinių.
Troškiniui pagaminti jums reikės:
- vienos nedidelės cukinijos
- ~400gr. panyro
- 1 morkos
- trečdalio nedidelio kalafijoro
- ~5 bulvių
- 400 ml. grietinėlės
- 1 v.š. grietinės
- kario prieskonių
- druskos
- pipirų
- gram masala prieskonių mišinio
- asafetidos
- truputėlio cukraus
- aliejaus kepimui
Mano šeimoje šis troškinys vienas mėgstamiausių. Anksčiau galvojau, kad jį pagaminti labai sudėtinga, tačiau viskas, pasirodo, yra daug paprasčiau 🙂
Taigi, kalafijora ir morkas supjaustau nedideliais gabalėliais ir dedu virti į garų puodą. Bulves, cukiniją ir panyrą susipjaustau kubeliais ir dedu kepti į keptuvę, tik viską kepu atskirai. Pradžioje bulves, paskui panyrą ir tada cukiniją, viską sudedu į puodą į kurį kartu įdedu ir išvirusias morkas bei kalafijoją, šiek tiek pabarstau druskos, bet nedaug, nes dar bus padažas.
Padažui pagaminti į nedidelį puodą supilu grietinėlę, įdedu grietinę šiek tiek pakaitinu, išmaišau ir beriu prieskonius. Jų galima berti pagal skonį, aš labai mėgstu daaaug kario prieskonių, taigi jų dedu maždaug 1 a.š., druskos taip pat apie šaukštelį, žiupsnelį pipirų, ir gram masala prieskonių mišinio, 1/4 šaukštelio asafetidos prieskonių, šiek tiek cukraus ir viską gerai išmaišyti. Visą ši padažą pilu ant daržovių, pamaišau ir palieku keletą minučių pastovėti, kad padažas geriau įsigertų į daržoves.
Štai ir viskas, troškinys pagamintas, patiekite su ryžiais ir šviežiomis salotomis.
Skanaus!
Pasidalinkite su kitais!