Bengališkas daržovių troškinys

0
2099

Bengališkas troškinys yra indiškas patiekalas – vienas iš skaniausių troškinių.

Troškiniui pagaminti jums reikės:

  • vienos nedidelės cukinijos
  • ~400gr. panyro
  • 1 morkos
  • trečdalio nedidelio kalafijoro
  • ~5 bulvių
  • 400 ml. grietinėlės
  • 1 v.š. grietinės
  • kario prieskonių
  • druskos
  • pipirų
  • gram masala prieskonių mišinio
  • asafetidos
  • truputėlio cukraus
  • aliejaus kepimui

Mano šeimoje šis troškinys vienas mėgstamiausių. Anksčiau galvojau, kad jį pagaminti labai sudėtinga, tačiau viskas, pasirodo, yra daug paprasčiau 🙂

Taigi, kalafijora ir morkas supjaustau nedideliais gabalėliais ir dedu virti į garų puodą. Bulves, cukiniją ir panyrą susipjaustau kubeliais ir dedu kepti į keptuvę, tik viską kepu atskirai. Pradžioje bulves, paskui panyrą ir tada cukiniją, viską sudedu į puodą į kurį kartu įdedu ir išvirusias morkas bei kalafijoją, šiek tiek pabarstau druskos, bet nedaug, nes dar bus padažas.

Padažui pagaminti į nedidelį puodą supilu grietinėlę, įdedu grietinę šiek tiek pakaitinu, išmaišau ir beriu prieskonius. Jų galima berti pagal skonį, aš labai mėgstu daaaug kario prieskonių, taigi jų dedu maždaug 1 a.š., druskos taip pat apie šaukštelį, žiupsnelį pipirų, ir gram masala prieskonių mišinio, 1/4 šaukštelio asafetidos prieskonių, šiek tiek cukraus ir viską gerai išmaišyti. Visą ši padažą pilu ant daržovių, pamaišau ir palieku keletą minučių pastovėti, kad padažas geriau įsigertų į daržoves.

Štai ir viskas, troškinys pagamintas, patiekite su ryžiais ir šviežiomis salotomis.

Skanaus!

Pasidalinkite su kitais!

Parašykite komentarą

Please enter your comment!
Please enter your name here