Daržovių moliniai indeliai

0
12

Maistas pagamintas natūraliuose moliniuose indeliuose visada būna stebuklingai skanesnis, nei paprastai gamintum troškinį gilioje keptuvėje. Lygiai kaip ir maistas gamintas ant laužo skanesnis, nei ant viryklės. Šiandien gaminsime troškinį moliniuose indeliuose, gaminau tris indelius, tai produktų kiekiai bus maždaug 3 žmonėms.

Daržovių indeliams pasigaminti reikės:

  • Bulvių 3-4 vnt.
  • Morkų 2 vnt.
  • Svogūno 1 vnt.
  • Saldaus pieno sūrio arba kitaip panyro 3 riekelių.
  • Ghi lydyto sviesto
  • Prieskonių

Indelių gaminimo eiga:

Viską supjaustome nelabai dideliais kubeliais, svogūną kiek smulkiau. Sūrį apkepame ghi svieste iš visų pusių kol gražiai apskrus. Saldaus pieno sūris dedamas į troškinius linkęs „pūstis”, sugerti skysčius, todėl apkepintas šiek tiek mažiau sugeria. Ir šiame troškinyje tiesiog labiau tinka apkepintas, bet jūs galite pabandyti ir nekepinti.

 

Viską pasiruošus imame indelius ir sudedame paeiliui, visus produktus, padaliname maždaug po lygiai. Pirmiausia dedu bulves tada morkas, svogūną ir sūrį. Sudedu prieskonius, šį kartą aš naudojau saldžiosios paprikos miltelius, ciberžolę, kuminą, provanso žoleles, kalendrą ir druską. Visų prieskonių dedu po nedaug, pagal skonį. Taip pat jeigu keptuvėje nuo kepinto sūrio liko ghi sviesto jį taip pat padalinu į kiekvieną indelį po truputį. Viską užpilu vandeniu arba daržovių sultiniu, pilu tiek, kad apsemtų daržoves.

Paruoštus indelius uždengiame ir dedame į ~220C įkaitintą orkaitę ir kepame apie valandą arba kol daržovės suminkštės.

Skanaus!
Jeigu patiko, pasidalink su draugais!

Pasidalinkite su kitais!

DALINTIS

Parašykite komentarą

Please enter your comment!
Please enter your name here