Tai nuostabaus skonio duonelės, kurioms nereikia sugaišti daug laiko, nereikia laukti kol tešla iškils. Pasidaryk šventę namuose, arba pasikviesk restoraną į namus. Šios duonelės idealiai tinka prie sriubos ar troškinio, bet laaabai skanu ir vienos.
Duonelėms pasigaminti reikės:
Tešlai:
300 gr. miltų
1-2 a.š. druskos
2 a.š. kepimo miltelių
350 – 400 gr. graikiško jogurto
sviesto
skiltelės česnako (nebūtina)
Įdarui:
fermentinio sūrio
žalumynų
kreminės varškės
Gaminimo eiga:
Pirmiausia pasigaminame duonelių tešlą. Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Sudedame grikišką jogurtą, gerai išmaišome ir išminkome tešlą. Stalą pabarstome šiek tiek miltaisi ir padaliname tešlą į lygias dalis. Iš šio kiekio išeina 8 duonelės.
Pasigaminame įdarą. Įdarui pagal skonį sutarkuojame sūrį galima jį maišyti su kremine varške tada sūris lengvai tepasi. Galima sūrį maišyti su žalumynais.
Imame vieną tešlos gabalėlį, susukame jį į kamuoliuką ir iškočiojame apvalią arba ovalia formą maždaug tortilijos storio. Ant pusės ploto dedame įdarą palikdami kraštus. tada lenkiame pusiau ir apspaudžiame kraštus.
Kepame sausoje įkaitintoje keptuvėje kol gražiai apskrus.
Iškepusias duoneles galima aptepti česnakiniu sviestu ir apibarstyti druska.
Sviestui pasidaryti reikės nedidelio gabalėlio sviesto, skiltelės česnako ir žalumynų (nebūtina). Sviestą ištirpiname įspaudžiame česnaką arba smulkiai supjaustytą, šiek tiek pasmulkiname krapų ir šiuo mišiniu aptepame kiekvieną duonelę.
Skanaus!
Pasidalinkite su kitais!