Omletas be kiaušinių

0
2

Ar kas galėtų įsivaizduoti omletą be kiaušinių? Daugeliui tai būtų neįmanoma. O aš vis dėl to sugalvojau kaip galima pasigaminti skanų, maistingą ir sotų pusryčių patiekalą – omletą be kiaušinių.
O viskas prasidėjo taip, kad keliaudama vis matydavau, kaip pusryčiams visi valgo omletus. Ir viename gan prabangiame viešbutyje ruošė omletus su įdaru, kurį gali pasirinkti pats kokį tik nori… taip norėjosi paragauti, bet kiaušinių net kvapas nemalonus, apie valgymą nėra ir kalbos. Vis sukau galvą kaip man pasigaminti kažką panašaus ir vieną dieną manau, kad man pavyko.
Jeigu esate kada nors atsidūrę panašioje situacijoje, tai siūlau išbandyti šį receptą.

Omletui pasigaminti reikės:

  • avinžirnių miltų
  • juodosios druskos (nebūtina)
  • augalinio ar paprasto pieno
  • prieskonių: ciberžolė, kalendra, provanso ar kitos žolelės, paprika, druska, pipirai.
  • fermentinis sūris
  • mėgstamos daržovės gali būti: pomidorai, agurkai, alyvuogės, pekino kopūstas, kale kopūstas, kukurūzai, krapai, petražolės ir kt.
  • padažas, gali būti pesto, ar kitas mėgstamas

Omleto gaminimo eiga:

Pirmiausia mums reikia pasigaminti pagrindą.

Į nedidelį dubenį dedame kelis šaukstus avinžirnių miltų (jeigu gaminate tik sau tai užtenka vos dviejų šaukštų), sudedame prieskonius, druską ir vos vos, ant šaukštelio galo juodosios druskos (tiesą sakant, aš jos dažniausiai nededu), ji duoda kiaušinių kvapą ir yra labai naudinga mūsų organizmui. Tuomet supilapme pieną ir gerai išmaišome. Pieno reikia tiek, kad tešla būtų gana skysta. Keptuvėje turi lietis kaip lietinių blynų tešla.

Tešla pagaminta, įkaitusioje keptuvėje išliejame blyną, palaukiame kol viena pusė apkeps, apverčiame ir tuomet visą blyną patepame mėgtamu padažu, aš dažnai naudoju savo pasigamintą naminį pesto padažą. Tuomet visą plotą padengiame tarkuotu fermentiniu sūriu. Ant pusės blyno sudedame smulkintas mėgstamas daržoves dar šiek tiek sūrio ir užlenkiame.
Apvertus blyną labai svarbu visus produktus būti pasiruošus iš anksto, ir pamažinti viryklės karštį, nes kitaip blynas sudegs.

Viskas, jūsų omletas pagamintas.
Labai tinka valgyti su tomato ar kitu padažu.

Skanaus!

Pasidalinkite su kitais!

DALINTIS

Parašykite komentarą

Please enter your comment!
Please enter your name here