Pyragas be kiaušinių su šilauogėmis

0
474

Šis pyragas savo puošnumu labiau panašus į tortą nei į pyragą. Puikiai tiks šventėms, gimtadieniams ar dar kokiai nors progai, o svarbiausia, kad jis be kiaušinių! 🙂

Kai tik atsiranda šilauogės norisi kepti būtent šį pyragą. Nes šilauogės vienos mėgstamiausių uogų mūsų šeimoje. Jose taip pat gausu vitaminų… Tačiau yra vaikų, kurie nemėgsta uogų, tai manau šis pyragas sugundytų paragauti bent gabalėlį, o po vieno, norisi ir antro… 🙂

Pasigaminti šiam pyragui jums reikės:

200 gr. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos
150 gr. cukraus
175 ml. šviežiai spaustų apelsinų sulčių (~2 apelsinai)
1 v.š. citrinos sulčių
75 ml. aliejaus
2 v.š. medaus
~200 gr. šilauogių

Gaminame pyragą:

Sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Supilame aliejų, gerai išmaišome ir po truputį pilame apelsinų ir citrinų sultis. Viską gerai išmaišome kol gausi vienalytė masė. Kepimo skardą patepame sviestu ar aliejumi, pabarstome miltais ir supilame tešlą į skardą. Kepame apie 30 minučių, 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Iškepusį pyragą apverčiame į lėkštę ar kokį kitą serviravimo indą. Paviršių patepame medumi, jeigu medus kietas, šiek tiek jį pašildykite garų vonelėje. Ir tuomet dėliojame paviršių šilauogėmis, jeigu lieka medaus, galima užpilti ant viršaus, arba viršų galima papuošti šokoladu ar dar kaip tik sugalvojate.

Štai ir jūsų pyragas be kiaušinių paruoštas.
Skanaus!

Pasidalinkite su kitais!

Parašykite komentarą

Please enter your comment!
Please enter your name here