Pyragas su varške, slyvomis ir riešutais

0
590
pyragas su varške

Šis pyragas gali atstoti net ir tortą bei puikiai tiktų Jūsų šventiniam stalui. Nesudėtinga pagaminti ir labai skanu. Išbandykite ir pasidalinkite su draugais vegetarišku pyragu su varške!

Pyragui su varške pasigaminti Jums reikės:

Tešlai:
300 gr. miltų
200 gr. sviesto
130 gr. cukraus
žiupsnelio druskos
1 nubrauktą a.š. sodos

Įdarui:
250 gr. varškės
150 gr. grietinės
80 gr. cukraus
1 š. krakmolo
200 gr. džiovintų slyvų
50 gr. graikinių riešutų
1 a.š. cukraus

Pasigaminkime gardų pyragą su varške:

Jeigu slyvos labai sausos ir kietos, pamerkite jas kelioms valandoms į šiltą vandenį.

Gaminame tešlą. Sviestą ištirpinkite, suberkite cukrų bei druską ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir sodą ir gerai išmaišykite. Tešla turėtų minkytis rankomis.

Formą ištepkite sviestu arba naudokite kepimo popierių. Maždaug 2/3 tešlos išklokite dugną ir šiek tiek ant kraštų, padarykite nedidelius bortelius. Tada dėkite slyvas, pabarstykite jas vienu šaukšteliu cukraus, aš naudojau vanilinį cukrų. O į tarpus suberkite riešutus sulaužydami juos mažais gabalėliais.

Varškę sumaišykite su 80 gr. cukraus, grietine ir krakmolu. Gautą masę dėkite ant riešutų su slyvomis ir ant viršaus per stambią tarką užtarkuokite likusią dali tešlos.

Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių.

Skanaus!

 

Pasidalinkite su kitais!

Parašykite komentarą

Please enter your comment!
Please enter your name here