Jeigu jūs tapote vegetaru, bet anksčiau labai mėgote valgyti žuvį, tai šis patiekalas tikrai jums patiks. Tai labai panašu į žuvį, tačiau niekam nekenkia ir sveika.
Vegetariškai žuviai pasigaminti reikės:
- Panyro arba kitaip saldaus pieno sūrio ~350gr.
- Dubenio šilto vandens
- Jūros dumblių lapų NORI 1 pak.
- Avinžirnių miltų 4-5 v.š.
- Augalinio pieno (nebūtina)
- Ghi arba aliejaus kepimui
- Prieskonių: provanso ar kitos jums patinkančios žolelės, druska, juodieji pipirai, saldžioji paprika, karis, kuminas, asafetida.
Jeigu kažkurių prieskonių neturite, nieko baisaus, galite naudoti pagal skonį jums patinkančius prieskonius.
Vegetariškos žuvies gaminimo eiga
Pirmiausia prisipilame dubenį šilto vandens ir įdedame arbatinį šaukštelį druskos. Tada supjaustome sūrį pailgomis lazdelėmis ir sudedame į dubenį su vandeniu. Kuo daugiau sūrio, tuo daugiau vegetariškos žuvies gabalėlių. Bet maždaug 3-4 asmenims užtenka vieno sūrio (~350 gr.).
Jūros dumblių lapus NORI sukarpome į keturias lygias dalis, kad būtų nedideli kvadratėliai. Ir kiekvieną sūrio gabalėlį suvyniojame. Sūrį dar galima iš dviejų pusių, šonus supjaustyti (negiliai įpjauti), tada ne tik skonis, bet ir struktūra bus panaši į žuvies.
Pasiruošėme sūrį, dabar liko pasiruošti tešlą, kurioje apvoliosime kiekvieną gabalėlį. Taigi, į nedidelį dubenėlį dedame apie 4-5 šaukštus avinžirnių miltų, prieskonius ir druską pagal skonį.
Išmaišome ir šiek tiek įpilame augalinio pieno arba vandens. Tešlos konsistencija turėtų būti maždaug tokia kaip jogurto.
Kiekvieną sūrio gabalėlį apvoliojame tešloje ir kepame aliejuje arba ghi lydytame svieste iš visų pusių kol gražiai apskrus.
Vegetarišką žuvį galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Skaniausia valgyti su mėgstamu padažu, salotomis ir/ar bulvėmis.
Jeigu turite draugų, žuvų mėgėjų, siūlome išbandyti šį receptą ir nustebinti juos. Vegetariška virtuvė tikrai labai turtinga, iš tų pačių produktų galima pagaminti šimtus skirtingų patiekalų.
Skanaus!
Jeigu patiko, pasidalink su draugais!
Pasidalinkite su kitais!