Vegetariški čeburekai su kopūstais

0
448

Čeburekai – tai daugelio mėgstamas ir kartais net vaikystę primenantis patiekalas. Tačiau pirktinius valgyti vis dėl to nesinori… juk tiek daug įvairiausių versijų sklando apie jų įdarą. O namuose gaminti dažniausiai niekas nenori, nes juk tikriausiai labai daug laiko gaminimui sugaištama.

Štai mes siūlome jums pasigaminti nuostabius vegetariškus čeburekus su kopūstų įdaru ir daugiausiai laiko užims jų kepimas, o ne tešlos ar įdaro gaminimas.

Taigi, nusikelkite į tuos laikus, kai buvote vaikai ir čeburekai buvo pats nuostabiausias patiekalas. O jeigu jums taip nebuvo, tad visada galima pradėti kurti naujas savo šeimos tradicijas. Pavaišinti draugus, kaimynus arba tiesiog pasimėgauti patiems!

Nuostabiausias derinys sriuba ir vegetariški čeburekai su kopūstais. Taip pat kaip užkandis arba vežtis pas tuos žmones, kurie nėra vegetarai ir nežino ką galima pagaminti vegetarams, puiki išeitis pasiimti su savimi 🙂

Vegetariškiems čeburekams pagaminti jums reikės:

400 gr. miltų
1 v.š. sviesto
1 stiklinės šalto vandens
400 gr. kopūsto
maltos kalendros
gram masala prieskonių mišinio
pipirų
kario
druskos
aliejaus kepimui

Pasiruoškime čeburekus:

Miltus suberiame į dubenį, įdedame sviestą ir rankomis padarome trupinius. Įberiame žiupsnį druskos ir pilame vandenį. Tešla turi būti tokia, kad būtų minkoma rankomis ir nekibtų prie pirštų. Tešlą keletai minučių uždengiame drėgna servetėle ar rankšluostėliu.

Dabar pasiruoškime kopūstus

Keptuvėje įkaitiname porą šaukštų aliejaus arba ghee (lydyto) sviesto. Beriame prieskonius ir pakepiname keletą sekundžių. Tuomet dedame susmulkintus kopūstus, druskos pagal skonį ir troškiname kol jie suminkštės.

Paimame gabalėlį tešlos, padarome rutuliuką ir iškočiojame apskritimą, dedame kopūstus, užlenkiame tešlą ir šakute užspaudžiame kraštus. Kepame įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduos.

Štai ir čeburekai paruošti. Skanaus!

Pasidalinkite su kitais!

Parašykite komentarą

Please enter your comment!
Please enter your name here