Virtinukai su varške

0
800

Lietuva turbūt tas kraštas, kur virtinukų rasti nėra didelė problema. Tačiau pasigaminti patiems iš tiesų gali būti tikras iššūkis. Bet vis dėl to kai norėsite pradžiuginti savo artimuosius ar pačius save pabandykite pasigaminti virtinukus su varške.

Galbūt kai kurie įpratę vadinti ne virtinukais, o koldūnais? Manau, kad taip pavadinę taip pat nesuklystume. Kokybiškų ir skanių koldūnų su varške parduotuvėse gana sudėtinga surasti, kad varškė būtų be manų kruopų ar dar kokių pridėtų priedų.

Mes jums siūlome pasigaminti virtinukus ar koldūnus su varške ir be kiaušinių.

Pasigaminti virtinukų tešlai jums reikės:

400 gr. miltų
žiupsnelio druskos
Stiklinės vandens
2 v.š. aliejaus

Įdarui pasigaminti reikės:

400 gr. varškės
žiupsnelio druskos
žiupsnelio cukraus
1 nubraukto šaukšto krakmolo

Gaminame virtinukų / koldūnų tešlą:

Miltus sumaišome su druska, o vandenį su aliejumis ir supilame vandenį su aliejumi į miltus. Viską labai gerai išminkome, kad tešla neliptų prie pirštų. Uždengiame švariu drėgnu rankšluostėliu ir paliekame kol pasigaminsime įdarą.

Gaminame virtinukų / koldūnų įdarą:

Varškę sumaišome su cukrumi ir druska, dedame krakmola (nebūtinai) ir išmaišome arba jeigu jums labiau patinka vientisa varškės masė, galima sublenderiuoti. Krakmolas reikalingas tam, kad varškė sukibtų ir neišbėgtų, bet jeigu jums nepatinka sukibusi varškė, galite jo ir nedėti.

Formuojame virtinukus / koldūnus ir kraštus užpaudžiame arba pirštais, arba šakute, ar galbūt dar sugalvosite savo būdą kaip juos užspausti. 🙂

Suformuotus virtinukus dedame ant miltais pabarstytos lentos ar kito indo.
Dedame virti į pasūdytą vandenį ir verdame apie 10-15 minučių.
Patiekti galima su sviestu, grietine ar keptais svogūnais. Pagal kiekvieno skonį.

Skanaus!

Pasidalinkite su kitais!

Parašykite komentarą

Please enter your comment!
Please enter your name here