Jums reikės:
- 1 nedidelės romaninės salotos
- 8 vyšnynių pomidorų
- agurko
- kelių alyvuogių
- šiek tiek feta sūrio
- 3-4 š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. balsamic’o acto
- 1 š. citrinos sulčių
- 1 š. agavų sirupo arba medaus
- druskos
- pipirų
Tai salotos labai panašios į graikiškas salotas tik šios be svogūnų. Šios graikiškos salotos tinkamos prie bet kurio patiekalo ar tiesiog valgyti vienas 🙂 Salotą, pomidorus, agurkus ir alyvuoges supjaustyti, feta sūrį taip pat supjausyti arba pirkti jau pjaustytą aliejuje. Viską sudėkite į dubenį ir užpilkite pasigamintu padažu.
Padažui pagaminti sumaišykite 3-4 š. alyvuogių aliejaus, šaukštas citrinos sulčių, šaukštas agavų siripo, arbatinis šaukštelis balsamic’o acto, žiupsnelis druskos ir pipirų.
Norint salotas gražiai patiekti lėkštėje pirmiausiai reikėtų dėti salotas, tada ant viršaus kas stambiau supjausyta, pomidorai, agurkai, alyvuogės ir sūris.
Skanaus!
Pasidalinkite su kitais!