Vegetariški desertai: 10 vegetarinių pyragų, keksiukų, saldainių receptų

0
2841
saldus receptai

Tegul gyvenimas būna saldus. Eglė Terekaitė dalinasi su Jumis vegetariškais desertais: 10 saldžių vegetarinių patiekalų receptų.

Mano ryto dovana Jums: 10 vegetarinių pyragų, keksiukų, saldainiukų receptų!

Visi receptai be kiaušinių, juos gamindama visuomet naudoju rudąjį arba kokoso žiedų cukrų ir stengiuosi naudoti speltos arba pilno grūdo miltus.
Manau kiekviena atsirinksite bent vieną kokį receptą ateinančiam savaitgaliui ar jaukiam vakarui.

Aš artimiausiu metu rinksiuosi grikių miltų bananinius keksiukus, o Tu?

Pradedam!

Morkų keksiukai

1,5 puodelis morkų išspaudų (po morkų sulčių spaudimo)
Pusė puodelio rudo cukraus
¼ saulėgrąžų aliejaus
1 a.š. sodos nugesintos su citrinos sultimis
1 puodelis miltų, galima keisti avižų miltais
Žiupsnis druskos
Cinamono
Ant viršaus riešutų
Sumaišyti ir dėti į keksiukų formas. 180 laipsnių – 40 min.

Kondensuoto pieno pyragas / kondensuoto pieno keksiukai

– 100 gr sviesto
– 1 indelis saldinto kondensuoto pieno
– stiklinė miltų
– pusė šaukstelio kepimo miltelių
– citrinos sulčių
– anakardžių

Ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą, šiek tiek atvesinus, supilti visą dėžutę pasaldinto kondensuoto pieno, išspausti šiek tiek citrinos, 2-3 š vandens, 1 stiklinė ar puodukas miltų ( juose nugesinti kepimo milteliai). Viską išmaišyti. Tešla kaip tirštos grietinės. Į formą ar į keksiukų formą, į įkaitinta orkaitę, 180 – 190 l, 35 – 40 min. Dar galima pagardinti ir dėti anakardžių riešutų.

Grikių pyragas

-120 g sviesto
– 3 sunokę bananai
– 1,5 puodelio grikių miltu
– 2 a.s. Kepimo miltelių
– 1/3 puodelio šviesiai rudo cukraus
– 1 a.s. cinamono
– žiupsnis druskos
– 1 šaukštas obuolienės ( obuolienė vietoj kiaušinių, labai gerai suriša)

Sviestą ištirpinti, bananus su cukrumi sutrinti, obuolienę, suberti miltus su kepimo milteliais. Tinka graikiniai riešutai. 180 l – 45 min.

Bananiniai / grikiu miltų keksiukai

– 4 prinokę bananai
– Pusė puodelio riebalų ( aš naudoju ekologišką saulėgražų aliejų)
– pusė puodelio rudo cukraus
1 a.s. cinamono, pusė saukstelio
( sumaišyti pirmus 3 ingridientus)
ciberžoles, pusė šaukštelio sodos, žiupsnelį druskos, 4-5 šaukštus graikinių riešutų.
– 1,5 grikiu miltų, galima maišyti su kt. miltais
– 7 šaukstai kokoso drožlių.
Viską išmaišyti iki vienos konsistencijos.
180 l. – 45 min.

Super skanus biskvitas

– puodelis naturalaus jogurto arba kefyro
– į jogurtą 1 a.s. sodos
Išplakti
– pusė puodelio rudojo cukraus
– pusė puodelio saulėgražų aliejaus
– 1 puodelis miltų
– druskos žiupsnelis
– 1 a. s. kerobo arba kakavos ( galima ir nedėti, bet skanu toks kakavinis)
Viską sumaišyti , į formą ir kepti 180 l – 30/35 min. Į įkaitintą orkaitę.
Jei į šitą pyraga įdėsite riešutų, spanguolių, gausis nuostabus pyragas.

Avižinis pyragas

Apie 200 gr. pakelio avižinių dribsnių sudėti į kepimo indą, užpilti 100 gr. ištirpintu sviestu, gerai išmaišyti, kad sudrėktų ir susiriebaluotų dribsniai.
Išlyginti paviršių.
Atskirame puode sumaišyti grietinės 250 g. ir kondensuoto pieno indelį užpilti ant avižinių dribsnių ( nebemaišyti). Užbarstyti kapotų riešutų, kokoso drožlių, palikti pastovėti 10 min. Kepti 40 min. 180 laipsniu.

Varškės spurgos

– 2 pakeliai varškės
– pusė puodelio rudo cukraus
– 1 puodelis miltų, kuriuose įmaišytas 1 a.s. sodos. Viską sumaišyti, formuoti rutuliukus, kepti/virti įkaitinam saulėgražų aliejaus puode.
Nerealiai skanios! Po to galima pabaratyti cukraus pudra.

Naminiai ledai

Kondensuoto pieno indelis (375g berods) + grietinėlės indelis ( tas didesnis, ten beveik 400 gr), i kokteilinę ir išplakti, aš įmetu kartais bananą, juodųjų serbentų.

Didelis slapias ir sotus obuolių pyragas

– 4,5 puodeliai miltų
– 1 puodelis rudo cukraus
– 1 a.s. kepimo miltelių
– 400 ml pieno
– 150 ml aliejaus
– 5 smulkiai pjaustyti obuoliai
– cinamono keli šaukšteliai
Viską sumaišyti, į kepimo skardą, kepti 200 laipsnių, kepti apie valandą.

Sveikuoliški abrikosiniai citrinukai su ciberžole

(20 vieno kasnio rutuliukų)
1 puodelis abrikosų (160 gr)
1 puodelis nesaldintų kokoso drožlių (aš naudojau pusę puodelio), kitą pusę šiek tiek apkepinau ant sausos keptuvės ir palikau kaip kurių rutuliukų apvoliojimui
1 puodelio anakardžių ( 130 gr)
¼ puodelio ( 60 ml) citrinų sulčių ( 1 citrina)
½ a. š. Maltos kurkumos / ciberžolės
½ a.š. vanilės ekstrakto ( aš neturėjau,bet būtų dar skaniau)
Anakardžius išmirkyti per naktį. Abrikosus gerai nuplauti, galima nuplikyti karštu vandeniu, kad suminkštėtų.Viską į smulkintuvą. Tada gautą masę palaikyti šaldytuve 20 min. išėmus su šiek tiek drėgnomis rankomis formuoti saldainiukus, rutuliukų formos, galima kai kuriuos apvolioti kokoso drožlėse.

Skanaus! 💙
Ir nepamirškite šiais vegetariškais desertais pasidalinti su draugėmis!

Eglė Terekaitė

Pasidalinkite su kitais!

DALINTIS

Parašykite komentarą

Please enter your comment!
Please enter your name here