Gaminant bulvių apkepą jums reikės:
- šviežių bulvių
- svogūnų laiškų
- puskiečio sūrio
- druskos
- prieskonių
- ghee arba aliejaus
Šis patiekalas mūsų šeimos meniu atsirado po kelionės į Tenerifę. Turbūt kiekvienas pabuvęs toje saloje paragauja „canarian potatos” 🙂 Tai jų savotiškas bulvių apkepas. Tikrai gardu, o ypač su jų specifiniais padažais… nors man bulvės visuomet asocijuojasi su Lietuva.
Gaminame bulvių apkepą
Taigi bulves gerai nuplaukite ir neluptas dėkite virti į vandenį su laaaabai daug druskos 🙂 maždaug 7 a.š. druskos. Bulvėms išvirus, supjaustykite jas griežinėliais, sudėkite į kepimo indą, ant viršaus užberkite mėgstamų prieskonių ir nemažai pjaustytų šviežių svogūnų laiškų, užtarkuokite sūrį ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite kol sūris išsilydis ar šiek tiek apskrus. Tai labai gardus bulvių apkepas.
Skanaus!
Pasidalinkite su kitais!