Šviežių bulvių apkepas

0
158
bulviu apkepas

Gaminant bulvių apkepą jums reikės:

  • šviežių bulvių
  • svogūnų laiškų
  • puskiečio sūrio
  • druskos
  • prieskonių
  • ghee arba aliejaus

Šis patiekalas mūsų šeimos meniu atsirado po kelionės į Tenerifę. Turbūt kiekvienas pabuvęs toje saloje paragauja „canarian potatos“ 🙂 Tai jų savotiškas bulvių apkepas. Tikrai gardu, o ypač su jų specifiniais padažais… nors man bulvės visuomet asocijuojasi su Lietuva.

Gaminame bulvių apkepą

Taigi bulves gerai nuplaukite ir neluptas dėkite virti į vandenį su laaaabai daug druskos 🙂 maždaug 7 a.š. druskos. Bulvėms išvirus, supjaustykite jas griežinėliais, sudėkite į kepimo indą, ant viršaus užberkite mėgstamų prieskonių ir nemažai pjaustytų šviežių svogūnų laiškų, užtarkuokite sūrį ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite kol sūris išsilydis ar šiek tiek apskrus. Tai labai gardus bulvių apkepas.

Skanaus!

Pasidalinkite su kitais!

Parašykite komentarą

Please enter your comment!
Please enter your name here