Sveika mityba

Sveika mityba

Sveika mityba sveikam gyvenimui ir gerai sveikatai. Sveikos mitybos ir vegetariniai receptai. Kaip numesti ir priaugti svorio subalansuojant mitybą. Maisto reikšmė mūsų charakteriui ir gyvenimui. Mitybos įtaka sveikatai.

Mityba - tai daug daugiau nei tik valgis. Nuo mitybos priklauso didelė dalis mūsų gyvenimo. Sakoma - esi tai, ką valgai. Todėl žmogui labai svarbu turėti teisingus mitybos įpročius, jeigu jis nori savo gyvenime būti sėkmingas, gyventi pilnavertį, prasmingą ir tyrą gyvenimą.

Sveika mityba reiškia, kad pirmiausia turime gaminti su tinkama nuotaika. Ypatingai svarbu, kas gamina maistą. Pusę maisto sudaro produktai, gaminančiojo sugebėjimai, o kitą pusę - žmogaus, kuris gamina maistą, nuotaika. Nuotaika yra perduodama per maistą. Juk kiekvienam būtų maloniau valgyti džiaugsmingo, gerai nusiteikusio žmogaus maistą, nei to kuris serga depresija ar yra giliai nusivylęs gyvenimu. Švari, džiaugsmo pripildyta gaminančio maistą žmogaus sąmonė yra ypatingai svarbi sveikai mitybai.

Maistą geriausia gamintis patiems, tuomet žinosite, kas ten įdėta. Pasirinkti šviežius, chemikalais neapdorotus produktus. Pagamintą maistą geriausia suvalgyti per 3 valandas, nes vėliau jis netenka savo geriausių savybių ir yra nebenaudingas žmogui.

Cinamoniniai sausainiai

Cinamoniniai sausainiai

Šie cinamoniniai sausainiai yra gardus ir greitai paruošiamas patiekalas. Jums reikės: Sluoksniuotos tešlos cinamono rudojo cukraus mažo gabalėlio sviesto Šie cinamoniniai sausainiai labai greitai paruošiami jeigu...
Grūdai

Grūdai – pozityvumo ir gyvenimo jėgos šaltinis

Maistas daro didelį poveikį žmogaus savijautai, nuotaikai, o ilguoju laikotarpiu ir visam gyvenimui. Nuo seno grūdai buvo labai vertinamas ir gerbiamas maistas. Šiandien ieškosime atsakymo,...
Graikiškos salotos

Graikiškos salotos be svogūnų

Jums reikės: 1 nedidelės romaninės salotos 8 vyšnynių pomidorų agurko kelių alyvuogių šiek tiek feta sūrio 3-4 š. alyvuogių aliejaus 1 a.š. balsamic'o acto ...
bulviu apkepas

Šviežių bulvių apkepas

Gaminant bulvių apkepą jums reikės: šviežių bulvių svogūnų laiškų puskiečio sūrio druskos prieskonių ghee arba aliejaus Šis patiekalas mūsų šeimos meniu atsirado po kelionės į...

Žirnių ir panyro troškinys

Troškiniui pasigaminti jums reikės: panyro šaldytų žirnelių pomidorų padažo ghee citrinos sulčių žiupsnelis cukraus druskos gram masala kitų mėgstamų prieskonių Šis troškinys pagaminamas taip greitai,...

Vegetarinis sumuštinis

Vegetarinis burgeris - tai puikus užkandis kelionėse, ant jūsų vaišių stalo, o galbūt net ir šventiškam stalui. Ypač tinka vaikų šventėms, nes jie yra...

Sumuštiniai su avokadu

Sumuštiniai su avokadu tai puikus vegetarinis užkandis. Taip pat idealiai tinka pusryčiams. Skanu, sotu ir maistinga, toks galėtų būti šių sumuštinių šūkis. :) Sumuštiniams pasigaminti...

Lešiais įdarytos paprikos

Jums reikės: paprikų 2 morkų lešių sūrio prieskonių ghee arba aliejaus Lešius išvirti pasūdytame vandenyje. Morkas sutarkuoti. Keptuvėje ištirpinti ghee ir dėti prieskonius (aš naudojau...

Keksiukai be kiaušinių

Šie keksiukai tai puikus desertas jūsų stalui. Keksiukus pasigaminsite greitai, o skonis jų fantastiškas. Keksiukai be kiaušinių pagaminami labai paprastai. O kaip daugelis sako,...

Varškės pyragas

Jums reikės: 700 gr. varškės 1 citrinos 100 gr. sviesto 1 š. grietinės 1 š. krakmolo miltų cukraus Sviestą ištirpinti ant mažos ugnies, įdėti 100...

Vegetarinis guliašas

Vegetarinis guliašas - tai puikus karštas pietų patiekalas. Skanus, maistingas patiekalas, kurį pagaminti nesudėtinga, bet skonis tikrai puikus. Vegetariškam guliašui pasigaminti jums reikės: Paruošto ir...

Varškės spurgos

Jums reikės: 500 gr. varškės 150 gr. cukraus 250 gr. miltų 1/2 a.š. kepimo miltelių žiūpsnis druskos cinamono cukraus pudros Varškę sumaišyti su cukrumi ir...

Kokosiniai sausainiukai

Sausainiams pagaminti reikės: Kokoso drožlių Kondensuoto pieno Migdolų riešutų arba razinų Kokoso drožlių ir kondensuoto pieno kiekis priklauso nuo to, kiek sausainių pagaminti norite. Taigi,...
Persivalgymas

Persivalgymas

Dažnai valgome daugiau negu reikia. Persivalgymas įvairių tradicijų šventraščiuose įvardijamas kaip yda. Valgydamas daugiau negu reikia, žmogus darosi mieguistas, aptingęs, didėja kūniškumas ir pasyvumas....
Mėsa ir jos veikimas žmogaus kūne

Ar mėsą valgyti sveika? Mėsa ir jos kenksmingas veiksmas žmogaus kūne

Knygelė, parašyta 1913 m. kurioje, dar tais laikais, nagrinėjamas mėsos poveikis žmogui. Paskaitykime ir pasisemkime išminties. Simonas Griauža. Mėsa ir jos kenksmingas veiksmas žmogaus kūne. 1913m. Kaunas Mūsų...
Vydūnas apie maistą

Vydūnas apie maistą

Garsus lietuvių filosofas ir išminčius - Vydūnas apie maistą. Šiandien galime rasti įvairiausių teorijų apie sveiką, teisingą mitybą, išgirsti pasaulinės sveikatos organizacijos vienokių ar...

Kviečiame draugauti

Naujausi