Sveika mityba

Sveika mityba

Sveika mityba sveikam gyvenimui ir gerai sveikatai. Sveikos mitybos ir vegetariniai receptai. Kaip numesti ir priaugti svorio subalansuojant mitybą. Maisto reikšmė mūsų charakteriui ir gyvenimui. Mitybos įtaka sveikatai.

Mityba - tai daug daugiau nei tik valgis. Nuo mitybos priklauso didelė dalis mūsų gyvenimo. Sakoma - esi tai, ką valgai. Todėl žmogui labai svarbu turėti teisingus mitybos įpročius, jeigu jis nori savo gyvenime būti sėkmingas, gyventi pilnavertį, prasmingą ir tyrą gyvenimą.

Sveika mityba reiškia, kad pirmiausia turime gaminti su tinkama nuotaika. Ypatingai svarbu, kas gamina maistą. Pusę maisto sudaro produktai, gaminančiojo sugebėjimai, o kitą pusę - žmogaus, kuris gamina maistą, nuotaika. Nuotaika yra perduodama per maistą. Juk kiekvienam būtų maloniau valgyti džiaugsmingo, gerai nusiteikusio žmogaus maistą, nei to kuris serga depresija ar yra giliai nusivylęs gyvenimu. Švari, džiaugsmo pripildyta gaminančio maistą žmogaus sąmonė yra ypatingai svarbi sveikai mitybai.

Maistą geriausia gamintis patiems, tuomet žinosite, kas ten įdėta. Pasirinkti šviežius, chemikalais neapdorotus produktus. Pagamintą maistą geriausia suvalgyti per 3 valandas, nes vėliau jis netenka savo geriausių savybių ir yra nebenaudingas žmogui.

Vydūnas apie maistą

Vydūnas apie maistą

Garsus lietuvių filosofas ir išminčius - Vydūnas apie maistą. Šiandien galime rasti įvairiausių teorijų apie sveiką, teisingą mitybą, išgirsti pasaulinės sveikatos organizacijos vienokių ar...

Kaip sustiprinti virškinimą ir uždegti virškinimo ugnį? (Pagal Ajurvedą)

Virškinimas yra vienas iš svarbiausių procesų mūsų organizme. Jis užtikrina, kad maistas, kurį suvartojame, būtų tinkamai suskaidytas ir įsisavintas, o mūsų kūnas gautų reikiamas...

Bengališkas daržovių troškinys

Bengališkas troškinys yra indiškas patiekalas - vienas iš skaniausių troškinių. Troškiniui pagaminti jums reikės: vienos nedidelės cukinijos ~400gr. panyro 1 morkos trečdalio nedidelio kalafijoro ~5...
Mėsa ir jos veikimas žmogaus kūne

Ar mėsą valgyti sveika? Mėsa ir jos kenksmingas veiksmas žmogaus kūne

Knygelė, parašyta 1913 m. kurioje, dar tais laikais, nagrinėjamas mėsos poveikis žmogui. Paskaitykime ir pasisemkime išminties. Simonas Griauža. Mėsa ir jos kenksmingas veiksmas žmogaus kūne. 1913m. Kaunas Mūsų...
bulviu apkepas

Šviežių bulvių apkepas

Gaminant bulvių apkepą jums reikės: šviežių bulvių svogūnų laiškų puskiečio sūrio druskos prieskonių ghee arba aliejaus Šis patiekalas mūsų šeimos meniu atsirado po kelionės į...

Lietiniai blynai

Lietiniai be kiaušinių - tai paprastas ir skanus pusryčių patiekalas. Lietinius mėgsta turbūt visi, ir juos pagaminus pusryčiams tikrai neprašausite pro šalį. Lietiniams pasigaminti jums...
Graikiškos salotos

Graikiškos salotos be svogūnų

Jums reikės: 1 nedidelės romaninės salotos 8 vyšnynių pomidorų agurko kelių alyvuogių šiek tiek feta sūrio 3-4 š. alyvuogių aliejaus 1 a.š. balsamic'o acto ...
pyragas su varške

Pyragas su varške, slyvomis ir riešutais

Šis pyragas gali atstoti net ir tortą bei puikiai tiktų Jūsų šventiniam stalui. Nesudėtinga pagaminti ir labai skanu. Išbandykite ir pasidalinkite su draugais vegetarišku...

Obuolių pyragas be kiaušinių

Obuolių pyragą galima iškepti įvairiausiais būdais, daugybė receptų, o mes siūlome pabandyti išsikepti obuolių pyragą be kiaušinių. Obuolių pyragas dažniausiai siejasi su šalčiu už lango...

Špinatų troškinys (Palak paneer)

Vienas iš skaniausių troškinių mūsų šeimai yra Špinatų troškinys Palak paneer, kurio receptu čia ir pasidalinsime, jį gaminame beveik kiekvieną savaitę. Špinatai labai sveikas ir...
Grūdai

Grūdai – pozityvumo ir gyvenimo jėgos šaltinis

Maistas daro didelį poveikį žmogaus savijautai, nuotaikai, o ilguoju laikotarpiu ir visam gyvenimui. Nuo seno grūdai buvo labai vertinamas ir gerbiamas maistas. Šiandien ieškosime atsakymo,...
kvieciu kotletai

Daigintų kviečių kotletai

Vegetarai taip pat gali pasigirti vegetariškų kotletų gausumu. Taigi pristatome jums vieną iš jų - vegetariški kotletai iš daigintų kviečių. Šie kviečių kotletai yra skanus...

Mitybos planas Vegetarams savaitei: Svorio metimas ir Subalansuota mityba!

Subalansuotas mitybos planas vegetarams savaitei, skirtas tiek svorio metimui, tiek maistinių medžiagų balanso palaikymui. Kiekviena diena apima apie 1500–1600 kalorijų, kas yra vidutinis kalorijų...

Pyragas be kiaušinių su šilauogėmis

Šis pyragas savo puošnumu labiau panašus į tortą nei į pyragą. Puikiai tiks šventėms, gimtadieniams ar dar kokiai nors progai, o svarbiausia, kad jis...

Varškės pyragas

Jums reikės: 700 gr. varškės 1 citrinos 100 gr. sviesto 1 š. grietinės 1 š. krakmolo miltų cukraus Sviestą ištirpinti ant mažos ugnies, įdėti 100...

Sumuštiniai su avokadu

Sumuštiniai su avokadu tai puikus vegetarinis užkandis. Taip pat idealiai tinka pusryčiams. Skanu, sotu ir maistinga, toks galėtų būti šių sumuštinių šūkis. :) Sumuštiniams pasigaminti...

Vegetarinis sumuštinis

Vegetarinis burgeris - tai puikus užkandis kelionėse, ant jūsų vaišių stalo, o galbūt net ir šventiškam stalui. Ypač tinka vaikų šventėms, nes jie yra...

Kaip Vartoti Linų Sėmenis: Visi Patarimai ir Nauda Sveikatai

Linų sėmenys, dar vadinami linų sėklomis, yra vienas iš seniausių žinomų supermaisto produktų. Jau tūkstančius metų linai buvo naudojami ne tik tekstilės pramonėje, bet...
Cinamoniniai sausainiai

Cinamoniniai sausainiai

Šie cinamoniniai sausainiai yra gardus ir greitai paruošiamas patiekalas. Jums reikės: Sluoksniuotos tešlos cinamono rudojo cukraus mažo gabalėlio sviesto Šie cinamoniniai sausainiai labai greitai paruošiami jeigu...

Pekino kopūsto salotos

Salotos vienas iš sveikiausių ir mėgstamiausių patiekalų. Jas galima valgyti ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Yra daugybė salotų receptų, taigi, šį kartą siūlau...

Kviečiame draugauti

Naujausi