Sveika mityba

Sveika mityba

Sveika mityba sveikam gyvenimui ir gerai sveikatai. Sveikos mitybos ir vegetariniai receptai. Kaip numesti ir priaugti svorio subalansuojant mitybą. Maisto reikšmė mūsų charakteriui ir gyvenimui. Mitybos įtaka sveikatai.

Mityba - tai daug daugiau nei tik valgis. Nuo mitybos priklauso didelė dalis mūsų gyvenimo. Sakoma - esi tai, ką valgai. Todėl žmogui labai svarbu turėti teisingus mitybos įpročius, jeigu jis nori savo gyvenime būti sėkmingas, gyventi pilnavertį, prasmingą ir tyrą gyvenimą.

Sveika mityba reiškia, kad pirmiausia turime gaminti su tinkama nuotaika. Ypatingai svarbu, kas gamina maistą. Pusę maisto sudaro produktai, gaminančiojo sugebėjimai, o kitą pusę - žmogaus, kuris gamina maistą, nuotaika. Nuotaika yra perduodama per maistą. Juk kiekvienam būtų maloniau valgyti džiaugsmingo, gerai nusiteikusio žmogaus maistą, nei to kuris serga depresija ar yra giliai nusivylęs gyvenimu. Švari, džiaugsmo pripildyta gaminančio maistą žmogaus sąmonė yra ypatingai svarbi sveikai mitybai.

Maistą geriausia gamintis patiems, tuomet žinosite, kas ten įdėta. Pasirinkti šviežius, chemikalais neapdorotus produktus. Pagamintą maistą geriausia suvalgyti per 3 valandas, nes vėliau jis netenka savo geriausių savybių ir yra nebenaudingas žmogui.

Pyragas be kiaušinių su šilauogėmis

Šis pyragas savo puošnumu labiau panašus į tortą nei į pyragą. Puikiai tiks šventėms, gimtadieniams ar dar kokiai nors progai, o svarbiausia, kad jis...
Mėsa ir jos veikimas žmogaus kūne

Ar mėsą valgyti sveika? Mėsa ir jos kenksmingas veiksmas žmogaus kūne

Knygelė, parašyta 1913 m. kurioje, dar tais laikais, nagrinėjamas mėsos poveikis žmogui. Paskaitykime ir pasisemkime išminties. Simonas Griauža. Mėsa ir jos kenksmingas veiksmas žmogaus kūne. 1913m. Kaunas Mūsų...
majonezas be kiaušinių

Majonezas be kiaušinių

Kiekvienas rinkdamasis majonezą ar kažkokį majonezinį padažą gerai pasvarstome ar verta jį pirkti, gal geriau pakeisti kažkuo kitu. Juk ten tiek visko pridėta, kad...

Kokosiniai sausainiukai

Sausainiams pagaminti reikės: Kokoso drožlių Kondensuoto pieno Migdolų riešutų arba razinų Kokoso drožlių ir kondensuoto pieno kiekis priklauso nuo to, kiek sausainių pagaminti norite. Taigi,...
pyragas su varške

Pyragas su varške, slyvomis ir riešutais

Šis pyragas gali atstoti net ir tortą bei puikiai tiktų Jūsų šventiniam stalui. Nesudėtinga pagaminti ir labai skanu. Išbandykite ir pasidalinkite su draugais vegetarišku...

Vegetarinis sumuštinis

Vegetarinis burgeris - tai puikus užkandis kelionėse, ant jūsų vaišių stalo, o galbūt net ir šventiškam stalui. Ypač tinka vaikų šventėms, nes jie yra...

Lešiais įdarytos paprikos

Jums reikės: paprikų 2 morkų lešių sūrio prieskonių ghee arba aliejaus Lešius išvirti pasūdytame vandenyje. Morkas sutarkuoti. Keptuvėje ištirpinti ghee ir dėti prieskonius (aš naudojau...

Keksiukai be kiaušinių

Šie keksiukai tai puikus desertas jūsų stalui. Keksiukus pasigaminsite greitai, o skonis jų fantastiškas. Keksiukai be kiaušinių pagaminami labai paprastai. O kaip daugelis sako,...

Varškės pyragas

Jums reikės: 700 gr. varškės 1 citrinos 100 gr. sviesto 1 š. grietinės 1 š. krakmolo miltų cukraus Sviestą ištirpinti ant mažos ugnies, įdėti 100...
vegetariška "silkė pataluose"

Vegetariška „Silkė pataluose”

Silkė pataluose, tai patiekalas, kuris labiausiai asocijuojasi su lietuvių ir taip pat, manau, rusų šventiniu stalu, o ypač kai ateina Kūčios, Kalėdos... visi įpratę...
bulviu apkepas

Šviežių bulvių apkepas

Gaminant bulvių apkepą jums reikės: šviežių bulvių svogūnų laiškų puskiečio sūrio druskos prieskonių ghee arba aliejaus Šis patiekalas mūsų šeimos meniu atsirado po kelionės į...

Pekino kopūsto salotos

Salotos vienas iš sveikiausių ir mėgstamiausių patiekalų. Jas galima valgyti ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Yra daugybė salotų receptų, taigi, šį kartą siūlau...

Bengališkas daržovių troškinys

Bengališkas troškinys yra indiškas patiekalas - vienas iš skaniausių troškinių. Troškiniui pagaminti jums reikės: vienos nedidelės cukinijos ~400gr. panyro 1 morkos trečdalio nedidelio kalafijoro ~5...
Vydūnas apie maistą

Vydūnas apie maistą

Garsus lietuvių filosofas ir išminčius - Vydūnas apie maistą. Šiandien galime rasti įvairiausių teorijų apie sveiką, teisingą mitybą, išgirsti pasaulinės sveikatos organizacijos vienokių ar...

Vegetariški čeburekai su kopūstais

Čeburekai - tai daugelio mėgstamas ir kartais net vaikystę primenantis patiekalas. Tačiau pirktinius valgyti vis dėl to nesinori... juk tiek daug įvairiausių versijų sklando...
Persivalgymas

Persivalgymas

Dažnai valgome daugiau negu reikia. Persivalgymas įvairių tradicijų šventraščiuose įvardijamas kaip yda. Valgydamas daugiau negu reikia, žmogus darosi mieguistas, aptingęs, didėja kūniškumas ir pasyvumas....

Vegetarinis guliašas

Vegetarinis guliašas - tai puikus karštas pietų patiekalas. Skanus, maistingas patiekalas, kurį pagaminti nesudėtinga, bet skonis tikrai puikus. Vegetariškam guliašui pasigaminti jums reikės: Paruošto ir...

Kaip Vartoti Linų Sėmenis: Visi Patarimai ir Nauda Sveikatai

Linų sėmenys, dar vadinami linų sėklomis, yra vienas iš seniausių žinomų supermaisto produktų. Jau tūkstančius metų linai buvo naudojami ne tik tekstilės pramonėje, bet...
Vanduo su citrina ir medumi

Vanduo su citrina ir medumi – sveikatos šaltinis pagal Ajurvedą

Vanduo su citrina – gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų bei antioksidantų šaltinis. Jų nauda dar didesnė su vandeniu ir medumi. Tad kodėl gi nepradėjus savo dienos...

Kaip sustiprinti virškinimą ir uždegti virškinimo ugnį? (Pagal Ajurvedą)

Virškinimas yra vienas iš svarbiausių procesų mūsų organizme. Jis užtikrina, kad maistas, kurį suvartojame, būtų tinkamai suskaidytas ir įsisavintas, o mūsų kūnas gautų reikiamas...

Kviečiame draugauti

Naujausi