Sveika mityba

Sveika mityba

Sveika mityba sveikam gyvenimui ir gerai sveikatai. Sveikos mitybos ir vegetariniai receptai. Kaip numesti ir priaugti svorio subalansuojant mitybą. Maisto reikšmė mūsų charakteriui ir gyvenimui. Mitybos įtaka sveikatai.

Mityba - tai daug daugiau nei tik valgis. Nuo mitybos priklauso didelė dalis mūsų gyvenimo. Sakoma - esi tai, ką valgai. Todėl žmogui labai svarbu turėti teisingus mitybos įpročius, jeigu jis nori savo gyvenime būti sėkmingas, gyventi pilnavertį, prasmingą ir tyrą gyvenimą.

Sveika mityba reiškia, kad pirmiausia turime gaminti su tinkama nuotaika. Ypatingai svarbu, kas gamina maistą. Pusę maisto sudaro produktai, gaminančiojo sugebėjimai, o kitą pusę - žmogaus, kuris gamina maistą, nuotaika. Nuotaika yra perduodama per maistą. Juk kiekvienam būtų maloniau valgyti džiaugsmingo, gerai nusiteikusio žmogaus maistą, nei to kuris serga depresija ar yra giliai nusivylęs gyvenimu. Švari, džiaugsmo pripildyta gaminančio maistą žmogaus sąmonė yra ypatingai svarbi sveikai mitybai.

Maistą geriausia gamintis patiems, tuomet žinosite, kas ten įdėta. Pasirinkti šviežius, chemikalais neapdorotus produktus. Pagamintą maistą geriausia suvalgyti per 3 valandas, nes vėliau jis netenka savo geriausių savybių ir yra nebenaudingas žmogui.

pyragas su varške

Pyragas su varške, slyvomis ir riešutais

Šis pyragas gali atstoti net ir tortą bei puikiai tiktų Jūsų šventiniam stalui. Nesudėtinga pagaminti ir labai skanu. Išbandykite ir pasidalinkite su draugais vegetarišku...

Bengališkas daržovių troškinys

Bengališkas troškinys yra indiškas patiekalas - vienas iš skaniausių troškinių. Troškiniui pagaminti jums reikės: vienos nedidelės cukinijos ~400gr. panyro 1 morkos trečdalio nedidelio kalafijoro ~5...

Kaip Vartoti Linų Sėmenis: Visi Patarimai ir Nauda Sveikatai

Linų sėmenys, dar vadinami linų sėklomis, yra vienas iš seniausių žinomų supermaisto produktų. Jau tūkstančius metų linai buvo naudojami ne tik tekstilės pramonėje, bet...

Lešiais įdarytos paprikos

Jums reikės: paprikų 2 morkų lešių sūrio prieskonių ghee arba aliejaus Lešius išvirti pasūdytame vandenyje. Morkas sutarkuoti. Keptuvėje ištirpinti ghee ir dėti prieskonius (aš naudojau...

Mitybos planas Vegetarams savaitei: Svorio metimas ir Subalansuota mityba!

Subalansuotas mitybos planas vegetarams savaitei, skirtas tiek svorio metimui, tiek maistinių medžiagų balanso palaikymui. Kiekviena diena apima apie 1500–1600 kalorijų, kas yra vidutinis kalorijų...
Cinamoniniai sausainiai

Cinamoniniai sausainiai

Šie cinamoniniai sausainiai yra gardus ir greitai paruošiamas patiekalas. Jums reikės: Sluoksniuotos tešlos cinamono rudojo cukraus mažo gabalėlio sviesto Šie cinamoniniai sausainiai labai greitai paruošiami jeigu...

Vegetariški čeburekai su kopūstais

Čeburekai - tai daugelio mėgstamas ir kartais net vaikystę primenantis patiekalas. Tačiau pirktinius valgyti vis dėl to nesinori... juk tiek daug įvairiausių versijų sklando...
Grūdai

Grūdai – pozityvumo ir gyvenimo jėgos šaltinis

Maistas daro didelį poveikį žmogaus savijautai, nuotaikai, o ilguoju laikotarpiu ir visam gyvenimui. Nuo seno grūdai buvo labai vertinamas ir gerbiamas maistas. Šiandien ieškosime atsakymo,...

Obuolių pyragas be kiaušinių

Obuolių pyragą galima iškepti įvairiausiais būdais, daugybė receptų, o mes siūlome pabandyti išsikepti obuolių pyragą be kiaušinių. Obuolių pyragas dažniausiai siejasi su šalčiu už lango...

Vegetarinis sumuštinis

Vegetarinis burgeris - tai puikus užkandis kelionėse, ant jūsų vaišių stalo, o galbūt net ir šventiškam stalui. Ypač tinka vaikų šventėms, nes jie yra...
Persivalgymas

Persivalgymas

Dažnai valgome daugiau negu reikia. Persivalgymas įvairių tradicijų šventraščiuose įvardijamas kaip yda. Valgydamas daugiau negu reikia, žmogus darosi mieguistas, aptingęs, didėja kūniškumas ir pasyvumas....

Pekino kopūsto salotos

Salotos vienas iš sveikiausių ir mėgstamiausių patiekalų. Jas galima valgyti ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Yra daugybė salotų receptų, taigi, šį kartą siūlau...

Žirnių ir panyro troškinys

Troškiniui pasigaminti jums reikės: panyro šaldytų žirnelių pomidorų padažo ghee citrinos sulčių žiupsnelis cukraus druskos gram masala kitų mėgstamų prieskonių Šis troškinys pagaminamas taip greitai,...

Kaip sustiprinti virškinimą ir uždegti virškinimo ugnį? (Pagal Ajurvedą)

Virškinimas yra vienas iš svarbiausių procesų mūsų organizme. Jis užtikrina, kad maistas, kurį suvartojame, būtų tinkamai suskaidytas ir įsisavintas, o mūsų kūnas gautų reikiamas...
vegetariška "silkė pataluose"

Vegetariška „Silkė pataluose”

Silkė pataluose, tai patiekalas, kuris labiausiai asocijuojasi su lietuvių ir taip pat, manau, rusų šventiniu stalu, o ypač kai ateina Kūčios, Kalėdos... visi įpratę...
Vanduo su citrina ir medumi

Vanduo su citrina ir medumi – sveikatos šaltinis pagal Ajurvedą

Vanduo su citrina – gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų bei antioksidantų šaltinis. Jų nauda dar didesnė su vandeniu ir medumi. Tad kodėl gi nepradėjus savo dienos...

Lietiniai blynai

Lietiniai be kiaušinių - tai paprastas ir skanus pusryčių patiekalas. Lietinius mėgsta turbūt visi, ir juos pagaminus pusryčiams tikrai neprašausite pro šalį. Lietiniams pasigaminti jums...

Virtinukai su varške

Lietuva turbūt tas kraštas, kur virtinukų rasti nėra didelė problema. Tačiau pasigaminti patiems iš tiesų gali būti tikras iššūkis. Bet vis dėl to kai...

Veganiškas tortas

Šį veganišką tortą labai nesudėtinga pagaminti. Šį tortą galime pavadinti sveiku, nes jame nėra cukraus bei miltų, tad galite nesijaudinti dėl papildomų kilogramų :) Tiesą...

Špinatų troškinys (Palak paneer)

Vienas iš skaniausių troškinių mūsų šeimai yra Špinatų troškinys Palak paneer, kurio receptu čia ir pasidalinsime, jį gaminame beveik kiekvieną savaitę. Špinatai labai sveikas ir...

Kviečiame draugauti

Naujausi